Vereniging Italiaanse
Staande Jachthonden
Fokkers

Welkom bij onze pagina met informatie over de fokkers die zijn aangesloten bij onze vereniging! Hier vind je een overzicht van fokkers van de Bracco Italiano en Spinone.

Het is belangrijk op te merken dat de publicatie van fokkers op deze website geen oordeel vormt over de kwaliteit van deze fokkers. Onze vereniging faciliteert simpelweg een platform waar fokkers zichzelf kunnen presenteren aan geïnteresseerden.

Neem gerust een kijkje op de profielen van onze fokkers en ontdek welke mogelijkheden zij bieden. Voor meer informatie of vragen kun je altijd direct contact met hen opnemen.

Aangesloten fokkers

Di Ala D'Oro

Ala D’Oro

Bracco Italiano

J. Muller

Mimosa Pudica

Mimosa Pudica

Spinone

A. Lokhorst

Of the amazing journey

Of The Amazing Journey

Spinone

C. Voogt

Stokkem Ferry

Of The Stokkem Ferry

Spinone

L. Bakker

Stannamore

Stannamore

Spinone

A. Wijnsouw

A Dream of Agatha

Bracco Italiano

Ageeth Mahieu

Geboorteberichten Vereninging Staande Italiaanse HondenRaad van Beheer Nederland

 

Als je geen stamboomhond kiest maar een pup waarvan de herkomst niet zeker is, dan loop je risico's.

 

Er worden ieder jaar meer dan 70.000 pups uit de hondenhandel naar Nederland gebracht. Ieder jaar worden er zo’n 60.000 tot 80.000 honden geïmporteerd. Een groot deel van deze honden, worden in Oost Europa uitsluitend voor de handel gefokt. Deze honden hebben geen internationaal erkende stamboom. Veel van deze fokkers nemen het niet zo nauw met de gezondheid, het welzijn en het gedrag van de honden als Nederlandse fokkers. Zo hebben veel moederhonden continue nesten en dat meerdere jaren achtereen. Nederlandse moederhonden mogen maar één keer per jaar een nest hebben. Bij stamboomhonden is er bovendien een maximum aan het aantal nesten.

 

Ook doen Oost Europese fokkers meestal geen gezondheids onderzoeken bij de ouderdieren en zijn de pups nogal eens ziek. De slechte start zorgt er voor dat deze honden vaak gedragsproblemen vertonen. Deze pups worden voor een paar tientjes gefokt en verhandeld.

 

Zie ook webpagina: https://www.houdenvanhonden.nl/

Fotogalerij